Socialministeren på besøg

Højt ministerhumør i Himmelev D. 26. oktober 2020

Social- og indenrigsminister Astrid Krag lagde vejen forbi det højt specialiserede tilbud til børn og unge med autisme og ministerbilen blev slået til de unge.

Som led i den igangværende evaluering af hele det specialiserede sociale område har social- og indenrigsminister Astrid Krag aflagt besøg på Himmelev i Region Sjælland. Behandlingstilbuddet, der trods navnet ligger i Hvalsø, henvender sig til børn og unge med autisme, udviklingsforstyrrelser og andre psykiske lidelser.

Rundvisning, samtale med ledelse og ikke mindst med et par af de unge på Himmelev stod på programmet for ministeren, der storsmilende trådte ud i den begyndende regn efter sin snak med de unge.

Også nogle af de unge på Himmelev fundet de store smil frem ved synet af ministerbilen. Den var et hit, som den stod der frit tilgængelig på parkeringspladsen og bød sig til, så de unge kunne komme helt tæt på den                                                                               

Komplekse vanskeligheder

Evalueringen af ​​det specialiserede sociale område er besluttet af regeringen, og formålet er at afdække målgrupper, specialiseringsniveau og tilbud samt at undersøge, om der er tale om en afspecialisering.

Er det blevet sværere for mennesker med særlige behov at få den hjælp, de har brug for? Finder de nødvendige tilbud? Bliver borgerne visiteret til dem? Hvordan fungerer planlægning og organisering? Er opdelingen mellem regioner og kommuner hensigtsmæssig?

På Himmelev er erfaringer, at børnene først kommer hertil, efter at mange andre indsatser er blevet prøvet. Det kan betyde, at barnets vanskeligheder er blevet meget komplekst og mellem andet kan vise sig i form af spiseforstyrrelser, skolevægring, depression og angst.

Formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, deltog besøger sammen med næstformand i regioner Udvalg for Social og psykiatri, Anna Bonde Nielsen og socialchef Pia Bille.

Forstander Kirsten Skaue Jørgensen var naturligvis også til stede, og hun fulgte alle coronaforskrifter, da hun hilste på ministeren.

Sidst opdateret 26.09.2022