Temadage

Himmelev arrangerer temaeftermiddage for forældre og fagfolk indenfor autismeområdet. Temadagene er velbesøgte og inspirerende.

Dette års foredragsrække har det overordnede tema HJERNEN

Næste foredrag i serien om HJERNEN er Susan Hart, som kommer til Himmelev mandag d. 22 maj kl. 13.00 – 16.00 med sandwich fra kl. 12.30. Tilmelding til Yvonne Jørgensen senest 22.5.17 på ymj@regionsjaelland.dk

Susan Hart vil fortælle om de neuroaffektive processer, der er centrale for følelseslivet og personlighedsdannelsen, og hvordan hjernen har behov for hensigtsmæssig følelsesmæssig stimulation, for at støtte personlighedsudvikling og selvreguleringskompetancer. I sit oplæg vil cand. psych. Susan Hart indføre os i, hvordan sociale relationer og samhørighedsbånd, er væsentlige i forhold til udviklingen af emotionelle kompetencer. Hun vil tage udgangspunkt i neuroaffektiv udviklingspsykologi, bl.a. ud fra teorier om spejlneuroner og affektiv afstemning. Hun vil ligeledes give en neuroaffektiv forståelse af de følelsesmæssige vanskeligheder, der er forbundet med autismespektrumforstyrrelse, men også de potentielle ressourcer, der kan arbejdes med, for at støtte udviklingen af følelsesmæssige bånd og personlighedsudvikling, fx gennem Theraplay. Hun vil afslutte sin gennemgang med, hvordan man kan relatere denne viden i det daglige arbejde med mennesker indenfor det autistiske spektrum.

Første gang fredag 28.10.16 har vi haft besøg af professor Peter Vuust, der fortalte og sang om musikkens betydning for hjernens udvikling. 

Andet foredrag foregår fredag 2.12.16 her er det Umahro Cadogan, der deler sin viden om madens betydning for hjernen.

Plakaten fra dette års foredrag kan ses her. Tilmelding til sekretær Yvonne Jørgensen.

Materiale fra foredragsrækken i 2014
Første foredrag er fredag 10. oktober 2014 med erhvervspsykolog Maja Loua Haslebo, der taler om organisatorisk medlemskab og fokus på kerneopgaven. 

Andet foredrag er med psykolog Bo Hejlskov Elvén, der taler om principper for konflikt-forståelse og håndtering fredag 28. november

Tredje foredrag har direktør i konsulentvirksomheden Dogmekompagniet Anders Seneca på programmet. Det foregår 27. februar og emnet er Kend din kerneopgave.

Anders Seneca har sendt os sine slides og denne hilsen: "Det var det var en god oplevelse af bidrage til jeres arrangement. Dejligt var det at opleve deltagernes engagement og interesse for pointerne".

Fjerde og sidste foredrag i rækken holdes 8. maj og er med psykiater Ole Sylvester Jørgensen, der fortæller om psykiatriske perspektiver på autismespektrumforstyrrelser og OCD. 

Slides fra Ole Sylvester Jørgensen kan ses her

Tidspunkt: Temadagene ligger fredag eftermiddage kl 12-15 og indledes med en sandwich fra kl. 11.30.

Tilmelding: Tilmelding kan ske ved henvendelse til sekretær Yvonne Jørgensen på mail ymj@regionsjaelland.dk eller telefon 47 32 95 00.  

Sidst opdateret 10.04.2017