Gå til indhold

Himmelev som arbejdsplads

Skal du til at arbejde på Himmelev? Bliv klogere på Himmelev som arbejdsplads, og find blandt andet viden om arbejdsmiljø, faglighed og personaleforening.

Som ansat på Himmelev bliver du en del af en stor organisation med cirka 80 ansatte. Himmelev er organiseret omkring medstyrende teams, hvilket betyder, at du som medarbejder har stor indflydelse på den daglige arbejdstilrettelæggelse. Vi har overenskomst med SL.

Himmelev har åbent hele året rundt - også på helligdage og i ferier. For pædagogisk personale foregår mødeaktiviteter i dagtimerne, men den overvejende del af arbejdstiden ligger aftener og weekender.

Arbejdsmiljø

På Himmelev arbejder vi for at alle skal opleve, at det er et rart sted at være. Det gør vi blandt andet ved at sikre, at alle ansatte føler, de er klædt godt på til at løse deres opgaver. Nyansatte deltager i et introduktionsforløb, hvor de undervises i autisme og i Himmelevs pædagogiske metoder. 

Arbejdsmiljøgruppen tager udgangspunkt i resultaterne af APV (arbejdspladsvurdering) og i de forhold, som medarbejderne bringer op - for eksempel via MED-udvalget. Det kan være forhold omkring trivsel og arbejdets tilrettelæggelse. Herudfra planlægger vi forskellige tiltag lige fra sociale arrangementer til faglige aktiviteter.

Personaleforening - HUUAH

Personaleforeningen på Himmelev arrangerer kulturelle, fysisk krævende og/eller underholdende udflugter. Personaleforeningen er en vigtig organisationssammenkitter i en institution, der arbejder på skiftende arbejdstider.

De seneste arrangementer har eksempelvis gået til teaterforestillinger som "Den mystiske sag om hunden i natten", musicals/opera "Riverdance" og "Carmen". Fysisk er vi blevet udfordret med "Go high"-klatring i trætoppe på Kragerup Gods og DHL-løb i Fælledparken. Vi har også bagt surdejsbrød sammen i vores skolekøkken.

Høj faglighed

På Himmelev sætter vi faglighed højt. Vi ansætter primært uddannet personale i faste stillinger og tilbyder både intern og ekstern efteruddannelse indenfor autismeområdet. Alle medarbejdere deltager i det systematiske tværfaglige behandlingsarbejde omkring børnene og de unge. Derfor stiller vi store krav i forhold til observationer, skriftlighed og mødedeltagelse.

Nyansatte medarbejdere bliver en del af et introduktionsforløb med intern uddannelse i Himmelevs metoder og procedurer. Hver nyansat tilknyttes en kontaktperson, som bakker den nye op i sin ansættelse. Fastansatte, pædagogiske medarbejdere deltager i intern gruppesupervision.

Som medarbejder på Himmelev er det muligt at deltage i udviklingsprojekter. Større, igangværende forløb er forskningsprojekter i Marte Meo og i legetræning (PLAY PROJECT).

Himmelevs pædagogiske metoder/Himmelevmodellen

Himmelev er optaget af at skræddersy tilbuddet, så hvert enkelt barn tilbydes rammer, der er så udviklingsfremmende som muligt. Vi tilbyder børnene et miljø, der er så tilpas forenklet, at børnene bliver stimuleret lige akkurat så meget, at de kan udvikle sig. 

Vi benytter os af gængse kognitive og narrative metoder indenfor autismeområdet. Vi arbejder målrettet og behandlingsorienteret med relationerne mellem barnet og den voksne. Det gør vi blandt andet ved at inddrage Marte Meo-metoden til hele tiden at skærpe vores fokus på barnets initiativer til kontakt og den voksnes konstruktive svar på disse.

Socialområdets diplomuddannelse

Pædagogisk personale på Himmelev kan tilbydes deltagelse på socialområdets pædagogiske diplomuddannelse. Dette er med henblik på at kompetenceudvikle og efterleve kriterierne for et højt specialiseret behandlingstilbud.

Diplomuddannelsen er tilrettelagt i samarbejde med professionshøjskolen Absalon, socialafdelingen i Region Sjælland og institutionerne på socialområdet. Der er mulighed for, at modulerne på uddannelsen kan tages som et fagspecifikt kursus, på akademiniveau eller på diplomniveau.

Læs mere om socialområdets diplomuddannelse