Himmelev som arbejdsplads
Som ansat på Himmelev bliver du en del af en stor organisation med cirka 80 ansatte. Himmelev er organiseret omkring medstyrende teams, hvilket betyder, at du som medarbejder har stor indflydelse på den daglige arbejdstilrettelæggelse. Vi har overenskomst med SL.
Himmelev har åbent hele året rundt - også på helligdage og i ferier. For pædagogisk personale foregår mødeaktiviteter i dagtimerne, men den overvejende del af arbejdstiden ligger aftener og weekender.
Arbejdsmiljø
På Himmelev arbejder vi for at alle skal opleve, at det er et rart sted at være. Det gør vi blandt andet ved at sikre, at alle ansatte føler, de er klædt godt på til at løse deres opgaver. Nyansatte deltager i et introduktionsforløb, hvor de undervises i autisme og i Himmelevs pædagogiske metoder.
Arbejdsmiljøgruppen tager udgangspunkt i resultaterne af APV (arbejdspladsvurdering) og i de forhold, som medarbejderne bringer op - for eksempel via MED-udvalget. Det kan være forhold omkring trivsel og arbejdets tilrettelæggelse. Herudfra planlægger vi forskellige tiltag lige fra sociale arrangementer til faglige aktiviteter.
Personaleforening - HUUAH
Personaleforeningen på Himmelev arrangerer kulturelle, fysisk krævende og/eller underholdende udflugter. Personaleforeningen er en vigtig organisationssammenkitter i en institution, der arbejder på skiftende arbejdstider.
De seneste arrangementer har eksempelvis gået til teaterforestillinger som "Den mystiske sag om hunden i natten", musicals/opera "Riverdance" og "Carmen". Fysisk er vi blevet udfordret med "Go high"-klatring i trætoppe på Kragerup Gods og DHL-løb i Fælledparken. Vi har også bagt surdejsbrød sammen i vores skolekøkken.
Foreningens navn og formål:
§ 1. Foreningens navn er personaleforeningen HuAhh. Personaleforeningen er tegnet af formand og kasserer. Foreningens hjemsted er Sofie Madsens vej 5, 4330 Hvalsø.
§ 2. Foreningens formål er, at fremme kontakten blandt medlemmerne for derved, at bidrage til et bedre miljø og trivsel for hele personalet. Samt at afholde møder, foredrag, selskabelige sammenkomster og aktiviteter, hvormed medlemmer fra alle grupper kan lære hinanden bedre at kende.
Medlemmer og kontingent:
§ 3. Som medlemmer kan optages alle ansatte på Himmelev Behandlingshjem. Medlemskabet ophører automatisk ved fratrædelse. Et medlem der har været fastansat og fratræder sin stilling som pensionist, førtidspensionist eller efterlønsmodtager, kan overgå til passivt medlemskab (og betale fuld pris for arrangementerne), eller aktivt medlemskab ved betaling af fuldt kontingent, med ret til at deltage i foreningens arrangementer.
Udmeldelse af foreningen skal ske skriftligt med mindst 1 måneds varsel til udgangen af den følgende kalendermåned. Betalt kontingent godtgøres ikke ved fratrædelse, opsigelse eller udmeldelse. Kontingentet opkræves månedsvis forud. Kontingentet opkræves automatisk via lønsedlen. Det er det af generalforsamlingen til enhver tid fastsatte beløb. Ansatte som ikke er medlem af personaleforeningen kan deltage i foreningens arrangementer mod betaling.
§ 4. Medlemmerne hæfter ikke for foreningens forpligtelser og har intet krav på andel i foreningens formue
Generalforsamling:
§ 5. Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Ordinær generalforsamling afholdes én gang årligt i marts måned og indkaldes på mail af bestyrelsen med mindst 1 måneds varsel. Indkaldelsen skal angive tid sted og dato for generalforsamlingen samt dagsorden.
Forslag, der er stillet generalforsamlingen, skal fremgå af dagsordenen. Kun forslag, der er optaget på den udstedte dagsorden, kan komme til behandling og afgørelse. Forslag fra medlemmerne må, for at komme til behandling og afgørelse på ordinær generalforsamling, være afleveret skriftligt til formanden for bestyrelsen senest 14 dage forud for generalforsamlingen.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes efter beslutning af bestyrelsen eller efter begæring af mindst 1/4 af foreningens medlemmer fremsat overfor bestyrelsen, der derefter foranstalter ekstraordinær generalforsamling indkaldt med dagsorden senest 14 dage efter at begæringen er kommet bestyrelsen ved dens formand i hænde. Forslag der skal behandles på en ekstraordinær generalforsamling, skal indgives skriftligt til formanden for bestyrelsen, samtidig med begæringen om generalforsamlingens afholdelse.
§ 6. Generalforsamlingen vælger en dirigent, der leder mødet og afgør alle spørgsmål om sagernes behandling og stemmeafgivning. Stemmeafgivning finder sted ved håndsoprækning, skriftlig afstemning kan dog ske efter dirigentens bestemmelse og skal ske, hvis mindst 1 personligt fremmødt medlem forlanger det.
§ 7. Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal indeholde følgende punkter:
- Valg af dirigent
- Bestyrelsens beretning
- Kassererens beretning og godkendelse af regnskab
- Godkendelse af budget.
- Eventuelle forslag fra bestyrelse eller medlemmer
- Fastsættelse af kontingent
- Valg af bestyrelse og suppleanter
- Valg af revisor og revisorsuppleanter
- Eventuelt.
Alle beslutninger på en generalforsamling vedtages ved simpelt stemmeflertal blandt de fremmødte. Der kan ikke afgives stemme ved fuldmagt. Til vedtagelse af beslutninger, der går ud på forandring af foreningens vedtægter fordres dog, at mindst 50 % af foreningens medlemmer er til stede og, at beslutningen vedtages med mindst 2/3 af de afgivne stemmer.
Er det fornødne antal medlemmer ikke tilstede, indkaldes inden 8 dage med sædvanligt varsel en ekstraordinær generalforsamling, der da er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte og forslaget kan vedtages med mindst 2/3 af de på mødet afgivne stemmer. De på generalforsamlingen vedtagne beslutninger indføres i et referat som udskrives af dirigenten, bestyrelsens formand samt sekretæren.
Bestyrelse:
§ 8. Foreningens daglige ledelse varetages af en valgt bestyrelse på 5 medlemmer blandt fastansatte, der vælges for 2 år ad gangen på den ordinære generalforsamling, således at formanden og første + andet bestyrelsesmedlem afgår i lige år og kasserer og tredje bestyrelsesmedlem i ulige år. Formanden og kassereren vælges direkte af generalforsamlingen. Udover bestyrelsen vælges 2 suppleanter til denne samt 1 bilagskontrollant. Bilagskontrollant samt suppleanter vælges for ét år.
§ 9. Foreningens tillidsposter er ulønnede.
§ 10. Formanden leder bestyrelsesmøderne. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bestyrelsesmøderne er åbne for alle medlemmer. Såfremt et bestyrelsesmedlem udtræder, indtræder den suppleant, der har fået flest stemmer med virkning for den resterende del af medlemmets valgperiode.
Hvis formand eller kasserer udtræder, skal bestyrelsen vælge en afløser blandt de øvrige bestyrelsesmedlemmer, med virkning indtil først kommende generalforsamling. Hvis ingen ønsker at modtage valg, skal bestyrelsen foranledige indkaldelse til ekstraordinær
generalforsamling til valg af stedfortræder, idet den stiller sine mandater til rådighed i det fornødne omfang.
Bestyrelsen bemyndiges til at nedsætte undergrupper og udvalg, som kan delegeres forskellige opgaver. Bestyrelsen forpligtes til at fremsætte forslag til aktivitetsplan til generalforsamlingen. Denne kan suppleres på generalforsamlingen og suppleres med yderligere forslag i mellemperioden mellem generalforsamlingen. Bestyrelsen er dog ansvarlig for foreningens sunde økonomi.
§ 11. Kassereren modtager foreningens indtægter, og udbetaler alle af bestyrelsen godkendte udgifter. Godkendelsen skal ske skriftligt – eventuelt via mail. Kassereren underskriver alle bilag. Foreningens midler skal stå på en særskilt konto, hvor kassereren har fuldmagt til at hæve på kontoen.
I tilfælde af kassererens fravær varetages regnskabsføringen af formanden, som har fuldmagt til kontoen. Bilagskontrollanten foretager mindst 1 gang årligt kasseeftersyn og påser bogføringens forsvarlighed.
Regnskab og revision:
§ 12. Regnskabsåret følger kalenderåret.
Foreningens ophævelse:
§ 13. Til beslutning om foreningens opløsning kræves generalforsamlingens tilslutning efter de for vedtægtsændring godkendte bemærkninger jævnfør § 7. Ved opløsning træffer generalforsamlingen bestemmelse om anvendelse af foreningens midler.
Vedtaget på stiftende generalforsamling den 4. juni 2010 og godkendt og underskrevet af dirigenten og den på generalforsamlingen valgte bestyrelse af personaleforeningen HuAhh!.
Peer Brinkman Höyer, dirigent/formand
Trille Michelsen, sekretær
Høj faglighed
På Himmelev sætter vi faglighed højt. Vi ansætter primært uddannet personale i faste stillinger og tilbyder både intern og ekstern efteruddannelse indenfor autismeområdet. Alle medarbejdere deltager i det systematiske tværfaglige behandlingsarbejde omkring børnene og de unge. Derfor stiller vi store krav i forhold til observationer, skriftlighed og mødedeltagelse.
Nyansatte medarbejdere bliver en del af et introduktionsforløb med intern uddannelse i Himmelevs metoder og procedurer. Hver nyansat tilknyttes en kontaktperson, som bakker den nye op i sin ansættelse. Fastansatte, pædagogiske medarbejdere deltager i intern gruppesupervision.
Som medarbejder på Himmelev er det muligt at deltage i udviklingsprojekter. Større, igangværende forløb er forskningsprojekter i Marte Meo og i legetræning (PLAY PROJECT).
Himmelevs pædagogiske metoder/Himmelevmodellen
Himmelev er optaget af at skræddersy tilbuddet, så hvert enkelt barn tilbydes rammer, der er så udviklingsfremmende som muligt. Vi tilbyder børnene et miljø, der er så tilpas forenklet, at børnene bliver stimuleret lige akkurat så meget, at de kan udvikle sig.
Vi benytter os af gængse kognitive og narrative metoder indenfor autismeområdet. Vi arbejder målrettet og behandlingsorienteret med relationerne mellem barnet og den voksne. Det gør vi blandt andet ved at inddrage Marte Meo-metoden til hele tiden at skærpe vores fokus på barnets initiativer til kontakt og den voksnes konstruktive svar på disse.
Socialområdets diplomuddannelse
Pædagogisk personale på Himmelev kan tilbydes deltagelse på socialområdets pædagogiske diplomuddannelse. Dette er med henblik på at kompetenceudvikle og efterleve kriterierne for et højt specialiseret behandlingstilbud.
Diplomuddannelsen er tilrettelagt i samarbejde med professionshøjskolen Absalon, socialafdelingen i Region Sjælland og institutionerne på socialområdet. Der er mulighed for, at modulerne på uddannelsen kan tages som et fagspecifikt kursus, på akademiniveau eller på diplomniveau.
Opdateret fredag den 13. dec. 2024