Skole

Himmelev har moderne og veludstyrede undervisningslokaler.

Skolen er bygget og indrettet så den kan tage hensyn til det særlige behov som mange børn med autisme har f.eks. i forhold til overskuelighed, reduceret støjniveau og adgang til forskellige størrelser lokale.  Vi har også egen gymnastiksal.

Vi tilbyder undervisning efter folkeskoleloven fra børnehaveklasse til 10. klasse. Vi dækker hele fagrækken og det krævede minimumstidsplan. Undervisningen er tilpasset det enkelte barn. Vi er en del af folkeskolereformen.

Der er mulighed for at tage fag på den nærliggende folkeskole - Hvalsø skole og også for at aflægge folkeskolens afgangsprøve.

Børnene undervurderer i grupper af ca. 1-5 elever og af omkring 3-6 personaler fra det tilknyttede team.

I skolen har vi fokus på både faglig, personlig og social udvikling. Vi samarbejder med det øvrige pædagogiske, psykologiske og socialfaglige personale på Himmelev om at tilbyde børnene så gode udviklingsbetingelser som muligt. Vi lægger i fællesskab behandlingsplaner for eleverne og vurderer indsatser på faste, kontinuerlige møder.

Vi har gennem mange år haft en tilknyttet fysioterapeut, der kommer en dag om ugen. Dette tilbud er for elever med særligt behov for fokus på motorisk træning, fysisk udholdenhed og balance.

Himmelevs interne skole har undervisningsoverenskomst med Lejre Kommune. Vi samarbejder blandt andet med PPR, som kan rådgive  om talepædagogisk bistand.

Sidst opdateret 07.06.2023