Skole

Skolen er bygget og indrettet så den kan tage hensyn til det særlige behov som mange børn med autisme har f.eks. i forhold til overskuelighed, reduceret støjniveau og adgang til forskellige størrelser lokale.  Vi har også egen gymnastiksal.

Vi tilbyder undervisning efter folkeskoleloven fra børnehaveklasse til og med 10. klasse. Vi dækker som udgangspunkt hele fagrækken og det krævede minimumstidsplan. Undervisningen er tilpasset den enkelte elev. Vi er en del af folkeskolereformen.

Der er mulighed for at tage fag på den nærliggende folkeskole - Hvalsø skole og også for at aflægge folkeskolens afgangsprøve.

Børnene undervises i grupper af ca. 1-3 elever og af omkring 6-8 personaler fra det tilknyttede team.

I skolen har vi fokus på både faglig, personlig og social udvikling. Vi samarbejder med det øvrige pædagogiske, psykologiske og socialfaglige personale på Himmelev om at tilbyde børnene så gode udviklingsbetingelser som muligt. Vi lægger i fællesskab behandlingsplaner for eleverne og vurderer indsatser på faste, kontinuerlige møder.

Himmelevs interne skole har kvalitetsaftaler med Lejre Kommune. Vi samarbejder blandt andet med PPR, som kan rådgive om talepædagogisk bistand.

Himmelev har sin egen ergoterapeut ansat.

Sidst opdateret 05.02.2024